KURUMSAL
SON DUYURULAR
Derneğimiz Işıklar Askeri Lisesi Mezunları Mezuniyetlerinin 40'ıncı yılında Işıklar Askeri Lisesi'ni Ziyaret Ettiler
29 Ekim 2023Derneğimiz Kuleli Askeri Lisesi Mezunları Mezuniyetlerinin 40\'ıncı yılında Kuleli Askeri Lisesi\'ni Dışarıdan Ziyaret Ettiler
21 Ekim 2023Derneğimizin Kuruluşunun Dokuzuncu Yıldönümünde Anıtkabir\'e giderek Ulu Önderimizi Ziyaret Ettik
26 Ağustos 20232022-2023 Öğretim Yılı Burs Faaliyeti Sonuçları
21 Temmuz 2023Devre Arkadaşımızın Kızı Ankara'da Güzellik Merkezi Açtı, Dernek üyelerimize indirimli hizmet verecek.
14 Temmuz 2023Kahraman Türk Ordusuna1834 yılından bu yana subay yetiştiren ilim, irfan ve meslekî ahlâk ocağı HARBİYE, başta Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, sayısız komutan ve devlet adamının yetiştiği Mekteb-i Harbiyye/ Kara Harp Okulu (KHO); Sultan II. Mahmud tarafından çıkarılan bir ferman ile 1834 yılında "Mekteb-i Ulûm-ı Harbiyye" adıyla İstanbul'da kurulmuş, 1'inci Dünya Harbi sonuna kadar İstanbul'da Rami Kışlası, Maçka Kışlası, Taşkışla, Selimiye Kışlası, Çinili Köşk, Tophane-i Âmire, Halıcıoğlu Kışlası, Kuleli Kışlası gibi çeşitli mekânlarda ve Pangaltı'da bugün de "Harbiye" olarak anılan semtte Askerî Müze olarak kullanılan esas binasında talim ve terbiyeye devam etmiştir.
İstiklal Harbi sırasında; 1920-1923 yılları arasında Ankara'da Abidinpaşa Köşkü'nde faaliyetini sürdüren Harbiye Mektebi, 1923 yılından 1936 yılına kadar tekrar İstanbul'daki binasında eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1936 yılında Ankara'ya intikal eden Kara Harp Okulu, günümüzde de varlığını sürdürdüğü yere kalıcı olarak taşınmıştır.
2016 yılında, diğer harp okulları ve astsubay meslek yüksekokulları ile birlikte Millî Savunma Üniversitesi çatısı altına alınan Kara Harp Okulu, Ankara'nın merkezi olan Kızılay'a 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesindedir. Geniş alanı içerisinde askerî öğrenci yatakhane ve dershanelerinin bulunduğu tabur binaları, tarihî komutanlık karargâhı, Dekanlık tarafından kullanılan eski ve yeni binalar, konferans salonları, askerî eğitim alanları, atış poligonu, açık ve kapalı çeşitli spor tesisleri, stadyum, kütüphane ve sinema salonunun yanı sıra kafetaryaları da barındıran kültür sitesi, cami, kolaylık tesisleri ve atlı spor merkezi de bulunmaktadır.